PLUS Zadar Dalmacija

DIRLJIVA GESTA RODITELJA MISTERIOZNO PREMINULOG MLADOG ZADRANINA: Donirali njegove organe, spasit će šest života

foto: ilustracija

Nakon što je 28-godišnji Zadranin Heniko Mohoti u subotu tragično preminuo u zadarskoj Općoj bolnici zbog posljedica teških ozlijeda glave, njegovi roditelji odlučili su se na plemenit čin doniravši sinove organe koji će tako spasiti najmanje šest života, piše Zadarski.

Još uvijek se ne zna što se zapravo dogodilo u napuštenom poslovnom prostoru u Šibenskoj ulici na Bilom brigu gdje je Heniko zadobio teške i po život opasne ozljede glave. Prostor je, kako doznaje Zadarski, samo nekoliko sati nakon njegove smrti zahvatila vatra.

Heniko je bio duša od čovjeka, znam ga 15 godina i nikad se ni s kim nije posvađao, dapače, on je bio taj koji bi smirivao situacije. Nije imao neprijatelja, nikad nisam čula da je itko rekao ružnu riječ za njega. Nikome nije bio dužan, ni s kim u konfliktu. Kada je pronađen, nijedne modrice ni ogrebotine po tijelu, rukama, licu, ma nigdi ništa. Nego na potiljku rana. On je bio naša spajalica, sada će se cila ekipa raspasti. Svi smo se oko njega okupljali i tako upoznavali. Ne postoje riječi kojima bih mogla i približno opisati u kojem sam stanju, koju prazninu i bol osjećam – rekla je za Zadarski Henikova bliska prijateljica Josipa.

Podsjetimo, Heniko je nestao prošle nedjelje oko 2 sata ujutro nakon noćnog izlaska s društvom, pri povratku kući iz kluba. Izgubio mu se svaki trag, mobitel mu je bio ugašen, a prijatelji su ga nakon cjelodnevne potrage pronašli oko 23 sata u teškom stanju. Ležao je u podnožju stubišta s velikom ranom na zatiljku.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */