Dalmacija

DESNO: Samo zajedništvom možemo doći i do tunela Kozjak i tunela Ravča – Drvenik

Inicijativni Odbor stranke DESNO za Imotski, kojeg zastupa Željko Đuzel, odaslao je medijsko priopćenje u kojem se osvrću na subotnji prosvjed u Vrgorcu za tunel Ravča-Drvenik. Priopćenje stranke DESNO prenosimo u cijelosti:

– Nama iz nove političke, suverenističke snage, iz stranke DESNO, kao državotvorne političke opcije, da se razumijemo – ne smeta tunelski rat SDP-a i Most-a s HDZ-om u Dalmaciji. Istinski hrvatski branitelji iz Vrgorca su razočarani kako aktualnim vodstvom grada Vrgorca tako i razbijenom stranačkom organizacijom HDZ-a koja dosad nije reagirala ni na važnije stvari u Vrgorcu od ove političke predstave u organizaciji SDP-a i MOST-a, a u funkciji veličanja lika i djela Ante Pranića, poznatog ‘delije s Marakane’. Upravo ovakvo ponašanje MOST-a, SDP-a, pa i HDZ-a, otvara prostor djelovanju jedne jasne, čvrste, desne političke platforme koja se biračima neće nametati populizmom ni demagogijom, nego konkretnim projektima na dobrobit svih građana Južne Hrvatske. Zato i planiramo prvu našu stranačku organizaciju za ovo područje uskoro utemeljiti u Vrgorcu.

Podsjećam, u pozivu za prosvjed 26. siječnja 2018. u organizaciji SDP-a i vrgoračkog MOST-a, gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić je, ničim izazvan, tunel sv. Ilije, izgrađen prije deset godina, označio kao sporan projekt. ‘S obzirom na najavu gradnje tunela Kozjak, koji, usprkos izostanku dokumentacije, ponovno preskače naš tunel Ravča-Drvenik, na isti način kako je to učinio tunel Sveti Ilija 2008. godine, imamo li snage za jedan opći siječanjski prosvjed u Vrgorcu?’ – reče Pranić i ostade živ.

Mi iz stranke DESNO imamo stotine razloga zamjerati HDZ-u na mlakim reakcijama kada se govori o zaštiti nacionalnih interesa kako Hrvata u RH, tako i u BiH, ali odajemo priznanje aktualnom županu Bobanu za konačno oslobađanje plaćanja tunelarine kroz tunel sv. Ilije, koju su plebiscitom podržali građani makarskog priobalja, Zagvozda i Imotske krajine, pa i samog Vrgorca, kao i Hrvati susjedne Hercegovine. Osim toga, prosvjedima koji, prema tvrdnjama prometnih stručnjaka, ugrožavaju ostale sudionike u prometu, se nikada nije ništa postiglo, pa se tako ne će prokopati ni tunel Ravča – Drvenik.

Drugovi iz SDP-a i MOST-a, morate znati da na ovaj način možete samo iskopati još dublji jaz podjela u Dalmaciji, podjela koje su nas i dovele do toga da investicije odu u Istru, Zadar i sjevernu Hrvatsku, a ne u Dalmaciju. Zajednički smo se izborili za tunel sv. Ilije. Samo zajedništvom možemo doći i do tunela Kozjak i tunela Ravča – Drvenik – stoji u priopćenju stranke DESNO kojeg potpisuje Đuzel.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */