PLUS Hrvatska

“Daruvarac” pripremio žalbu od 250 stranica. Odvjetnik: Njemu je dobro došla ova medijska pompa

Screenshot: RTL

Darko Kovačević “Daruvarac” pušten je jučer na slobodu bez ikakvih mjera opreza, iako je osuđeni nasilnik, osuđen za brutalno premlaćivanje djevojke.

Nakon puštanja Darka Kovačevića “Daruvarca” građani se pitaju – tko je u sustavu zakazao te treba li hitno mijenjati zakonsku regulativu.

Odvjetnik Veljko Miljević prokomentirao je slučaj za HRT. Kaže da je jako dobro da se javnost uključila u problem rješavanja nasilja, poglavito nasilja prema mladima.

“Nije tu samo jedna stepenica ili karika popustila… Zakoni nam nisu savršeni, evo već 11 godina govorimo za Zakon o kaznenom postupku da se radi o novom zakonu. U međuvremenu je bilo i brojnih promjena i izmjena”, pojašnjava Miljević.

Je li DORH zakazao?

“Po mojem mišljenju, jest. Isto tako, pritisak javnosti je utjecao i na suđenje. Mediji su djelovali na izricanje prvostupanjske presude. Drugostupanjska presuda neće biti jednaka kao prva”, kazao je.

U pogledu izricanja ili neizricanja zaštitnih mjera, sud je mogao drugačije odlučiti, kaže Miljević.

“U registru mjera imate deset mjera opreza. Imate pod točkom 4 zabranu približavanja određenoj osobi. Pa to je svrha koja se želi postići u ovom predmetu. Postoje i druge mjere da se osobi ne može pristupiti ni fizički ni na bilo koji drugi način”, kaže.

“‘Daruvarac’ nije glup”

Prokomentirao je i izjavu Darka Kovačevića koji je rekao “da se također osjeća kao žrtva”. Miljević pojašnjava da je njemu izrečena visoka kazna, u odnosu na prijašnje presude kod sličnih događaja.

“Slučaj ide u drugi stupanj. On nije glup. On vidi da je njemu u jednoj fazi dobro došla ova medijska pompa. Njegov odvjetnik Boris Radman napisao je žalbu 250 stranica te očito tu ima elemenata o kojima i ‘Daruvarac’ govori”, kaže.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */