PLUS Hrvatska

“Daruvarac” izlazi potpuno slobodan, odbili su mu izreći ijednu mjeru opreza

Screenshot: RTL

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru odbilo je prijedlog zadarskog tužiteljstva koje je tražilo određivanje novih mjera opreza 31-godišnjem Darku Kovačeviću “Daruvarcu”.

Nasilniku koji je brutalno premlatio tinejdžericu Lorenu Gurlicu je tako ukinut istražni zatvor iz kojeg po sili zakona potpuno slobodan, bez ikakvih mjera opreza, izlazi u nedjelju 10. veljače.

Iako je “Daruvarcu” istekao rok za istražni zatvor te su mu u skladu s tim ukinute i mjere opreza, tužiteljstvo je ponovno zatražilo određivanje mjera opreza nakon što je u srijedu obitelj 18-godišnje žrtve zaprimila prijetnje preko Instagrama.

“Daruvarac” će se, kad u nedjelju izađe na slobodu, moći približiti žrtvi, u čijoj neposrednoj blizini i živi, neće se morati javljati u policiju, a vratit će mu i putovnicu. Najgore od svega, “Daruvarac” će moći i pobjeći u Bosnu i Hercegovinu, čiji je također državljanin.

Predsjednica Općinskoga suda u Zadru Ana Mišlov ranije je odbila zahtjev odvjetnika Darka Kovačevića “Daruvarca” za njezinim izuzećem te izuzećem Izvanraspravnoga vijeća. Odvjetnik “Daruvarca” Boris Radman osim toga tražio je i izuzeće predsjednika Županijskoga suda.

Sjednica je zbog tog zahtjeva bila prekinuta. Sada Vijeće može nastaviti s radom te odlučiti o ukidanju istražnoga zatvora i zahtjevu tužiteljstva da se “Daruvarcu” odrede mjere opreza.

Izvanraspravno vijeće trebalo bi odlučiti o zahtjevu tužiteljstva da se “Daruvarcu” nakon izlaska iz pritvora odrede mjere opreza.

Kovačević, koji je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora za brutalno premlaćivanje djevojke, u nedjelju izlazi na slobodu.

Policija je jučer privela maloljetnika koji je mladoj Zadranki prijetio ubojstvom. Prema neslužbenim informacijama, mladić je poznat policiji zbog prijetnji drugim osobama preko društvenih mreža.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */