PLUS Dalmacija

Dalmatinski maneken i bivši mister turizma obećao policiji da će se predati

Nakon što je demolirao kafić “Bašo” u Tugarama, 35-godišnji Mario Bečić, poznat pod nadimkom Đoni, posljednjih deset dana u bijegu je od policije. Kako piše 24sata, iako je najavio da će se danas prijepodne predati splitskoj policiji potpuno gol, Bečić je čini se ipak odustao od namjere.

Naime, Bečić, nekadašnji “mister turizma Dalmacije”, prije deset dana, oko 19.30 sati došao je u lokal “Bašo” u središtu mjesta, zamolio sve prisutne da napuste lokal, pa ga demolirao, napravivši pritom štetu od nekoliko tisuća kuna.

Pobjegao je prije dolaska policije, no svjedoci su ga lako prepoznali.

Preživio likvidaciju

Inače, Bečić je potkraj 2017. umalo izgubio život kada su ga izrešetali pored kafića Maleni u njegovim Srinjinama. Napadač ga je ranio dok je išao prema automobilu, ispalivši šest metaka iz pištolja, po tri metka u svaku nogu. Policija je privela 32-godišnjaka osumnjičenog za ranjavanje, no pustili su ga nedugo nakon uhićenja zbog nedostatka dokaza.

Osuđen zbog pokušaja ubojstva

Kako piše 24sata, Bečić je 2012. godine pravomoćno osuđen zbog pokušaja ubojstva Ridvana Kaqikua na Božić 2009. godine u kafiću u Tugarama te je dobio četiri i pol godine zatvora. S obzirom na to da je Kaqiku preminuo u bolnici dvadesetak dana kasnije, Bečić se teretio za ubojstvo. No, medicinsko vještačenje pokazalo je da je uzrok smrti Kaqikua neprepoznata sepsa i nemar pri liječenju.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */