PLUS

DALMACIJA U MALOM // Naletili smo na jednu prekrasnu dalmatinsku konobu koju morate posjetiti!

Vozeći se prelijepom dalmatinskom obalom iz Splita prema Dubrovniku, naša novinarska ekipa odlučila je nešto pojesti prije prepunog Neuma i skupog Dubrovnika.

Totalno neplanirano, svratili smo u malo ribarsko mjesto koje se zove Komarna i oduševili se osobito čistim morem, mirisima mediterana i laganim maestralima. Jednako kao i more osvojila nas je hrana i usluga nedavno otvorene konobe “Štorija” koja za razliku od ostalih konoba nije razvikana na poznatom TripAdvisoru. No, nakon što je posjetite shvatit ćete da će se već za sljedeću sezonu u ovom prelijepom i šarmantnom ambijentu stol morati rezervirati danima unaprijed.

Šarmantna Štorija nalazi se u Komari uz samo more, a konoba se najbolje može doživjeti uz uz čašu vrhunskih i kvalitetnih vina, tradicionalnih dalmatinskih jela i prekrasan pogled. Vlasnici svojim gostima preporučuju ribu, koja je svježa i pomno odabrana kako bi ispunila očekivanja i najvećih gurmana. Ribu spremaju uz domaće maslinovo ulje, sol, papar i ružmarin, a tu je i par tajnih sastojaka iz domaćeg vrta.

Vlasnici su nam ispričali da je konoba dobila ime Štorija jer svaki dio kuće ima svoju priču. Kamen po kamen počevši od dida, ćaće pa do mladih nastala je kuća, pa tako i konoba koja iz početnog obiteljskog kutka ipak otvorila svoja vrata za turiste i domaće.

Na jelovniku konobe nalazi se štorija o moru, štorija s gradela i slatka štorija u čijoj ponudi se uvijek nađe dnevni mamin kolač. Na polici za vina, vrhunska vina Komarskog vinogorja a među njima upalo nam je u oko i jedno hercegovačko vino pa smo upitali vlasnike zašto. Odgovor je bio jasan – žena je Hercegovka i sve to skupa čini našu malu obiteljsku štoriju ovakvom kakva je.

Kako bi uistinu i doživjeli ovu čarobnu Štoriju ne preostaje vam nego da ih potražite na facebooku klikom OVDJE i saznate više. Mi smo uživali i vjerujte, ovo je štorija koju ne smijete propustiti!

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */