Dalmacija

Dalmacija dobiva prvi matematički časopis koji će biti podijeljen u 150 škola

Sveučilište u Splitu, grad Split, odnosno Dalmacija, dobili su svoj prvi matematički časopis, čije će prvo tiskano izdanje biti podijeljeno u 150 škola, a uz radove nastavnika i profesora matematike u njemu će se objavljivati završni i diplomski radovi studenata.

Časopis pod nazivom „Acta mathematica Spalatensia. Series didactica“ u izdanju Odjela za matematiku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu i Splitskog matematičkog društva, namijenjen je širokoj populaciji, odnosno učiteljima i nastavnicima matematike u osnovnim i srednjim školama, kao i studentima matematike, sveučilišnim profesorima i nastavnicima odnosno svima koji se na bilo koji način bave matematikom.

Časopis će biti predstavljen u četvrtak, 14. lipnja, a predstaviti će ga rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, dekanica PMF-a prof. dr. sc. Jasna Puizina, glavni urednik časopisa i pročelnik Odjela za matematiku PMF-a prof. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije Tomislav Đonlić i pročelnik Službe za društvene djelatnosti Grada Splita Mate Omazić.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */