PLUS Hrvatska

DALIJA OREŠKOVIĆ OSNIVA NOVU STRANKU ‘START’: ‘Zoran Milanović nije naš kandidat za predsjednika’

Screenshot: HRT

Dalija Orešković, osnivačica i bivša šefica saborskog Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, govorila u RTL-ovoj emisiji Danas o novoj stranci “Start” koja se osniva od sljedeće godine, opovrgnuvši pritom da će Zoran Milanović biti njihov kandidat za predsjednika.

Iako naziv stranke podsjeća na jugoslavenski erotski časopis “Start”, Orešković je rekla da je riječ o akronimu za “Stranku antikorupcije, razvoja i transparentnosti”.

Rekla je da će imena ljudi koje je okupila otkrivati s vremenom, pomalo, a cilj joj je bio okupiti nova lica i mlade neafirmirane ljude, poput Duje Prkuta i Marka Torjanca.

Stranke s kojima nikako neće koalirati

Iako je s Bojanom Glavaševićem i Markom Vučetićem u intenzivnom kontaktu, budući da su formirali neovisan Klub zastupnika, ne mogu biti članovi Dalijine nove stranke.

Orešković je rekla da s HDZ-om ni u kojem slučaju neće koalirati, kao ni sa strankom Milana Bandića, jer ih smatra “najodgovornijima za stanje u Hrvatskoj danas”.

Njoj je cilj i ambicija stvoriti do sljedećih parlamentarnih izbora uvjerljivu opciju koja će biti ozbiljan suparnik HDZ-u. Orešković je rekla da su joj cilj prvenstveno parlamentarni izbori, a da će o kandidaturi za predsjednicu odlučivati stranka.

Zoran Milanović nije kandidat

Na pitanje podržava li Zorana Milanovićakao kandidata oporbe, Orešković je rekla da “ne vidi da je Zoran Milanović kandidat oporbe”

“Ne vidim da je Zoran Milanović kandidat oporbe i koje to oporbe? Niti u SDP-u on nije potencijalni kandidat, a kamoli da bi takvu funkciju ili ulogu imao među drugim strankama. Stranka koja se osniva i kojoj sam idejna začetnica sigurno želi promovirati nove politike, pa i nova lica i u tom kontekstu Milanović nije naš kandidat”, rekla je Dalija Orešković.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */