Hrvatska

Članovi Mladeži HDZ-a podržali Kolindu i poručili Vladi: Stanje je alarmantno, potrebno nam je hitno donošenje demografske strategije

Foto: KSMRH

U Zagrebu je 7. lipnja održana 3. sjednica predsjedništva Koordinacije savjeta mladih Republike Hrvatske, udruge koja okuplja gradske i općinske savjete mladih iz svih krajeva Hrvatske.

Pozdravljam napore predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je prepoznala demografsku revitalizaciju kao preduvjet za gospodarski oporavak Hrvatske. Mi kao Koordinacija savjeta mladih toj temi moramo dati posebnu pozornost. Rezultati Instituta za društvena istraživanja su alarmantni. Hrvatska se prvi put nakon 80 godina spustila ispod 4 milijuna stanovnika, a čak 80% mladih svoju budućnost vidi izvan Hrvatske. Potrebno nam je hitno donošenje demografske strategije koja će biti rezultat šireg društvenog konsenzusa – rekao je na samom početku sastanka predsjednik Koordinacije savjeta mladih Ante Škrobica, koji je donedavno bio potpredsjednik Mladeži HDZ-a Trogir i predsjednik Savjeta mladih grada Trogira. Mladi Škrobica danas nije na na tim funkcijama, ali je i dalje aktivni član HDZ-a. Statut Koordinacije očito mu omogućuje da može koordinirati savjetima mladih, iako nije predsjednik niti jednog Savjeta u Hrvatskoj.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */