PLUS Zdravlje

CIJENE PRAVA SITNICA // Eco Garden napunio police domaćim pekmezima, džemovima, aronijom i mandarinama

Od srijede 17. siječnja 2018. do kraja tjedna u Eco Gardenu možete uživati u domaćim, autohtonim pekmezima i eko aroniji koji su rađeni s ljubavlju, jako puno strpljenja i volje.

U svakom od njih, koje vam predstavljamo, uloženo je jako puno truda, vremena i ljubavi, a zašto su jako brzo osvojila srca kupaca možete provjeriti jedino ako osobno posjetite “Dane pekmeza i aronije” u Eco Gardenu koji se nalazi nasuprot Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u samom centru Splita. Iako se pretpostavlja da će domaći proizvodi biti skupi, Eco Garden je jedna od rijetkih trgovina u Splitu koja posluje po principu poštene trgovine, pa ove pekmeze i džemove možete pronaći već po cijenama od 20 kuna.

Sok i voćni namaz od mandarine iz ekološkog uzgoja

Mandarina je najpopularniji citrus – manja je od naranče, slađa i lakše se guli. Zlatna dolina i hrvatska Kalifornija su česti nazivi za dolinu Neretve zbog njezine iznimno bogate zemlje i zlatnožutih plodova mandarina na nepreglednim plantažama. Osim što je jako zdrava, ona je i jako ukusna, a posebno iznenađuje u obliku voćnog namaza koji je rađen u mješavini s neretvanskom narančom i to u ekološkom uzgoju. Ako ipak mislite da je mandarina dovoljna i bez naranče, za vas je Eco Garden pripremio čisti sok od mandarine kojeg morate probati, ili ipak ne – postat ćete ovisni.

Pekmezi Antonije Zelenike rađeni s ljubavlju

OPG Antonije Zelenike ekološki uzgaja šipak i aroniju i to u mješovitom voćnjaku. Kompletan svoju urod preradi u pekmeze, džemove i čajeve što se pokazalo kao izvrstan potez kojem svjedoče brojnne osvojene nagrade i zadovoljstvo kupaca. Osobno joj je najdraže pripremiti pekmez od šipka jer iziskuje posebnu pozornost i dugotrajniju izradu. Njega, kao i pekmeze od aronije, kupine, šipka, jabuke i cimeta rađene s ljubavlju možete pronaći na policama Eco Gardena.

Domaći ekstra džem od tikve i jabuke

Ovim domaćim džemom upotpunit ćete zimske dane ispunjavjući vaš dom mirisima cimeta, jabuka i bundeve, mažući ga na kruh sa domaćim maslacem uz vrući čaj ili fini kolač sa džemom. Ujedno konzumirate zdravi domaći proizvod sa smanjenim sadržajem šećera bez konzervansa, aditiva ili bilo kojih umjetnih dodataka. Napravljen je po domaćoj recepturi baš onako kako su radile naše bake.

Butternut tikva korištena za izradu ovog džema i posebnih špageta inače djeluje na visoki krvni tlak, potiče probavu, poboljšava vid, pomaže kod čvrstoće kostiju, štiti kožu, a zbog visokog sadržaj antioksidanata butternut tikva ima anti-upalno djelovanje.

Pekmezi s okusima kakve je nemoguće pronaći

Jeste li znali da postoji pekmez od mandarina? Sada kad znate da postoji najbolje je da posjetite Eco Garden i sami se uvjerite u sve njegove čari. Za one skeptične tu su ostale perjanice “Snašine kujne” – pekmez od višanja, šipka i jabuka.

Ne smijemo zaboraviti spomenuti i pekmez od dunja koja je inače vitaminska bomba. Od davnina je poznata u narodnoj medicini, te se koristi prije svega kao sredstvo za ublažavanje kašlja i umirivanje želučanih tegoba.

Ah, ta aronija

O ovoj divnoj biljci već se dosta pisalo, ali nije naodmet spomenuti da plodovi aronije imaju najveći antioksidativni kapacitet među svim sortama voća. U obliku praha, čaja i soka Eko Ena Aroniju možete pronaći u Eco Gardenu, a o proizvodima se više možete informirati OVDJE.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */