PLUS Split

ČELNIK SPLITSKOG MOSTA: Ako gradonačelnik ne smijeni Grubšića, pokrećemo proces raspuštanja Gradskog vijeća!

Pozivam gradonačelnika Splita Andru Krstulovića Oparu da sukladno svojim ovlastima resetira upravno vijeće Javne ustanove PŠ Marjan te smjeni sve koji podržavaju aktualnog ravnatelja koji čini sve da kontaminira proces spašavanja šume, te prihvati našu inicijativu za pokretanjem smjene Damira Grubšića – poručio je u subotu Ante Čikotić, čelnik splitskog Mosta koji je još dodao:

– Ako se to ne ostvari do sjednice GV u sljedeći petak, pokrećemo proces raspuštanja Gradskog vijeća i sakupljamo potpise za raspuštanje kako bismo razriješili ovu krizu vlasti.

– Ne želimo dati legitimitet ovakvoj nebrizi i opstrukciji sanacije park šume. Odnosi u vladajućoj koaliciji su uteg za grad Split i svakim danom je situacija sve gora. Ako ovaj saziv vijeća ne može dati kvalitetna rješenja na izazove i probleme u gradu onda bolje da ga nema.

Iako je proglašena opasnost od elementarne nepogode na Marjanu i rečeno da će se raditi svim danima od 7 do 17 sati osim nedjelje nema pomaka. Prema riječima stanara s instituta jutros desetak radnika nije upalilo pile do ovog trenutka, a i do sada je učinak minimalan. Ovakvim tempom će im trebati 20 godina za pilanje i uklanjanje zaraženih stabala. Izvođači još nisu ugovoreni, nisu podmireni troškovi ni prethodnih izvođača niti stručnjaka koji su izradili plan sanacije, a kunu se u struku.

Pitamo se zar je moguće da postoji netko kome je u interesu da šuma simbol grada propadne? Ne želimo biti dio toga i ovo je apel svima da preuzmu odgovornost. Neka dođu sposobniji.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */