U kužini

BRZO, SOČNO I UKUSNO // Slatka pileća marinada koju ćete sigurno zavoljeti

Pileće meso je jako popularno u našoj zemlji; možda najkonzumiraniji komad su prsa ili fileti, ali sve je veća potražnja za ukusnijim dijelom mesa, a to je karabatak. U mnogim mesnicama u dućanima imate opciju uzeti komad karabatka očišćenog od kosti i kožice i nešto je jeftiniji od fileta. Ali, ovo ili ono meso, imamo za vas jednu super i slatku marinadu. Evo što sve trebate:

Sastojci:

pola šalice mlijeka
žlica masnog kajmaka
pola žlice meda
žlica blagog ajvara (može i ljutog, ali će ga med i mlijeko ublažiti)
žličica slatke paprike
papar i sol po potrebi (s tim da posoliti treba nešto više nego inače, zbog ostalih slatkih sastojaka)
žličica vegete
kriška suhog mesa (može i bez)
3 glavice luka
2 žlice ulja

Priprema:

Isjeći luk i meso na manje komadiće, po želji. Međutim, što su manji komadići piletine, to bolje jer će bolje upiti arome i sokove marinade. Istresti ih u plastičnu zatvorenu posudicu. Dodati sol, papar, vegetu i papriku, zatim dodati ulje i sve promiješati. Dodati ajvar, mlijeko, kajmak. Krišku suhog mesa isjeći na što sitnije komade i ubaciti u smjesu. Sve dobro promiješati i ostaviti minimalno 8 sati u frižideru. Ova smjesa je dovoljna za oko 300g pilećeg mesa. Dobit ćete nešto više od pola kilograma mixa. Sve pržite na malo ulja u zatvorenoj tavi i na laganoj vatri, oko 5-7 minuta, pomalo miješajući. Možete servirati sa krumpirom ili povrćem. Uživajte!

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */