U kužini

BRZA, A UKUSNA TORTA // Napravite tortu od krušaka i maka koja ne zahtjeva nikakvo kuhanje

Foto: sirovahrana.hr

Neobična kombinacija kruški i maka razveselit će nepce svakog gurmana, a dodatni razlog zašto biste trebali isprobati baš ovu tortu je brzina i jednostavnost pripreme – za razliku od uobičajenih torti, ova ne zahtijeva kuhanje!

U nastavku vam donosimo recept kako da iznenadite goste bez puno truda i uključivanja pećnice.

Sastojci:

Podloga od maka:

  • 200 gr maka
  • 1 šalica datulja
  • 1/4 šalice limuna

Sve sastojke iziksajte u blenderu ili multipraktiku do smjese koja se drži zajedno. Raširite dobivenu smjesu od maka po dnu kalupa za tortu u koju ste prethodno raširili masni papir .

Krema:

  • 4 kruške
  • 2 šalice indijskih oraščića
  • 2 žlice kokosovog maslaca
  • datulje ili agava sirup
  • burbon vanilija u prahu

Sve sastojke miksajte u blenderu do glatke kreme. Kremu rasporedite ravnomjerno po vrhu. Tortu stavite u zamrzivač na 3 sata te poslužite.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */