PLUS Zadar

Broj korisnika zadarske Socijalne samoposluge s 320 porastao na više od 450

S prestankom sezonskih poslova u turizmu znatno je porastao broj korisnika socijalne samoposluge zadarskog Caritasa. Na sreću na policama samoposluge ima dovoljno osnovnih namirnica koje pomažu u prehranjivanju oko 450 obitelji, javlja Radio Zadar.

Razlika u broju korisnika ljeti i sada vrlo je izražena,kaže zamjenica ravnatelja zadarskog Caritasa Mirjana Tadić:

Prošli smo mjesec osjetili znatan porast korisnika. Ta brojka je bila oko 320 obitelji u ljetnim mjesecima, a sada smo došli na više od 450 obitelji i ta će brojka rasti kako prestaju potpore koje dobijaju nakon prestanka rada. I to će nas pratiti do 3. mjeseca kada počinju sezonski poslovi. Ali evo, mi smo tu da im pomognemo.

Većina korisnika su obitelji s djecom čiji roditelji ili imaju premala primanja ili ne rade pa im je bez pomoći Socijalne samoposluge nemoguće prehranjivati obitelj. A na policama, uvjerili smo se i sami, dovoljno namirnica za životne potrebe: ulje, tjestenina, palenta, fažol, šećer brašno, deteržent i to zahvaljujući stalnoj pomoći Grada, Županije, donacijama.

Unatoč ukidanju pdv-a na doniranu hranu iz trgovačkih lanaca izostale su donacije.

Na žalost još uvijek se puno hrane baca”, kaže Mirjana Tadić. “Grijeh je da sve to ide u biološki otpad kada toliko obitelji oskudijeva u voću, povrću, mesu… Imali smo puno ponuda robe kojoj je istekao rok, a mi ne možemo preuzeti taj rizik i dijeliti namirnice kojima je istekao rok trajanja.

A kako nam uskoro stiže vrijeme Došašća i Božića mnogi će svoju pomoć uputiti upravo prema zadarskoj Socijalnoj samoposluzi, pa će police biti i punije.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */