PLUS Hrvatska Tenis

BRAVO! Hrvatska je osvojila Davis Cup drugi put u povijesti!

Screenshot: HRT

Hrvatska je drugi put u svojoj povijesti osvojila Davis Cup! Marin Čilić donio je treći bod slaveći protiv Lucasa Pouillea u tri seta!

Davis Cup // Francuska – Hrvatska 1:3 // Lucas Pouille – Marin Čilić 6:7, 3:6, 3:6

Hrvatska je u trećem finalu drugi put u povijesti osvojila Davis Cup! Marin Čilić ostao je nepokolebljiv, nije posustao pod pritiskom i sa 7:6 (3), 6:3 i 6:3 pobijedio je nesuđenog džokera Yannicka Noaha Lucasa Pouillea u četvrtom meču finala!

Hrvatska je nakon prvog dana stekla odlučujuće vodstvo 2:0, dvoboj parova donio je Francuskoj bod nade, ali u nedjelju su nam se pružale dvije prilike, čak i u slučaju Čilićevog kiksa čekao je u pričuvi jednako sjajni Borna Ćorić da sve ispravi u eventualnom petom susretu, no nije bilo potrebno.

Prvi Davis Cup naslov osvojili smo 2005. godine, 2016. godine smo u finalu u Zagrebu izgubili od Argentine, a sad smo se u Lilleu upisali u povijest, osvojivši zadnje Davis Cup koji se igra u ovakvom formatu, jer od sljedeće godine sistem natjecanja doživljava drastične promjene.

Podsjetimo, francuski izbornik Yannick Noah povukao je očekivan potez i u prvom meču nedjeljnog programa finala Davis Cupa u Lilleu na Marina Čilića poslao svog najbolje rangiranog tenisača Lucasa Pouillea (ATP – 32.) zamijenivši Jeremyja Chardyja koji je u petak u tri seta izgubio od Borne Ćorića. Dvoboj Čilića i Pouillea počeo je u 13 sati.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */