PLUS Hrvatska Borilački sportovi

BRAVO! Ana Viktorija Puljiz zlatna na Europskom kupu u Zagrebu

Prvog dana Europskog kadetskog kupa u Zagrebu Ana Viktorija Puljiz pod vodstvom trenera Dragana Crnova, pred domaćom je publikom osvojila zlatnu medalju.

Puljiz je tako ponovila prošlogodišnji uspjeh najsjajnjijeg odličja, ali ovoga puta u novoj kategoriji do 48 kilograma. U snažnoj konkurenciji od 38 natjecateljica Puljiz je do zlata došla kroz pet dominantnih borbi. Najprije je ekspresno ipponom riješila ukrajinsku predstavnicu Bordinskykh, nakon čega je unutar jedne minute prošla Cesselli Saru (ITA). U četvrtfinalu uslijedio je pravi okršaj s dobro znanom protivnicom s Kosova.

Ovo je Viktoriji bio čak peti susret s Kosovarkom Muminoviq, a ovog je puta pobjedu odnijela determinirana hrvatska predstavnica. Puljiz je bila aktivnija u golden scoreu te je ovom pobjedom preuzela vodstvo u međusobnim ogledima (3-2). Nakon te pobjede, kaže Puljiz, sve je bilo lakše: ” S Muminoviq sam se borila do sad već četiri puta i sada sam napokon ponovno u vodstvu što se tiče pobjeda. Nakon te borbe samopouzdanje mi se dodatno podiglo jer sam znala da mi je ona na neki način najteža i kasnije mi je iskreno bilo lakše.”.

Uslijedila je rasterećeno odrađena borba za finale protiv Portugalke Brito, a dva wazaria protiv Covaciu u finalu bila su više nego dovoljno za sviranje hrvatske himne. // Izvor: judo.hr

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */