Hrvatska

Božinović: Nitko nam nije ukazao da se slučaj protjerivanja djeteta dogodio

foto: Screenshot

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović zatražio je od ravnatelja policije očitovanje o navodnom protuzakonitom protjerivanju devetogodišnjeg migranta o čemu je informaciju dobio iz dopisa koji je pučka pravobraniteljica Lora Vidović uputila DORH-u.

Pitanje je kako je u javni prostor moglo doći da se u javnom prostoru kaže da je hrvatska policija nezakonito deportirala dijete staro devet godina, a da ne znamo ni koje dijete, ni kada. Ono što ja znam jest da je glavni ravnatelj pisao Pučkoj pravobraniteljici gdje traži da mu se dostave podaci o čemu se točno radi. U policijskim dokumentima nema slučaja da je dijete bez pratnje deportirano iz Hrvatske, kazao je ministar komentirajući taj slučaj.

PLUS:  Mutna voda Agrokora: Dubioze teške milijarde ili podmetanje?

Na pitanje bi li zbog ovog slučaja trebao podnijeti ostavku Božinović je odgovorio protupitanjem:

– Ja bih mogao vas pitati. Objavili ste da je deportirano dijete staro devet godina bez roditeljske pratnje i što ste još o tom slučaju objavili? Koje dijete? Koje dijete i kada?”. “Moguće da se dogode tragični slučajevi, ali ponavljam – nitko nam nije ukazao da se taj slučaj dogodio. Tražimo da nam se kaže o čemu i o kome se radi, zaključio je Božinović.

Podijeli, neka i drugi vide.
/* ]]> */