PLUS Dalmacija

Borut Pahor stiže na Splitski polumaraton. Na utrci na pet kilometara nastupit će i Krstulović Opara.

Screenshot: YouTube

Na ovogodišnji Splitski polumaraton koji se u nedjelju održava u Splitu stiže predsjednik Slovenije Borut Pahor. Otkrio je to jutros prvi čovjek Splitskog polumaratona Kristijan Sindik.

– Proteklih godina obveze su se ispriječile, no ove godine slovenski predsjednik stiže u Split – rekao je Sindik i dodao da će slovenski predsjednik trčati polumaraton, a u Split bi trebao stići sutra u popodnevnim satima.

Splitski polumaraton je pred vratima. Trodnevni program krenuo je danas otvaranjem sportskog sajma Start na Gripama. Središnji događaj je u nedjelju kada u devet sati ujutro na splitskoj Rivi starta polumaraton, 19. po redu. Ukupno 2500 sudionika, od čega 1000 stranih državljana.

– Poželio bi sretan polumaraton onima koji slave. Njih je popriličan broj, konkurencija je sve veća. Ovaj polumaraton je postao sportsko turistički brend, na to smo ponosni.

Imamo posebnog gosta, predsjednika Slovenije. Imamo priliku ugostiti predstavnike Europske centralne banke. Uspostavili smo odnos s Moskvom i njihovim maratonom. Oni dolaze u Split, a mi uzvraćamo posjet u rujnu. Napravili smo kartu maratona koja će biti na google maps, tako da netko može pomoću navigacije doći od točke a do točke b – rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Kristijan Sindik. Dodajmo ovome da će splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara nastupiti na utrci na pet kilometara.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */