Dalmacija

BLATO // Održana 54. smotra blatskog folklora i zatvoreno Blatsko ljeto

Na blagdan Velike Gospe, na blatskoj Plokati održana je 54. smotra blatskog folklora i zatvorena je manifestacija XXV. blatsko ljeto.

Program je započeo riječima pjesnika Šime Vučetića napisanim iste one godine kada je održana prva Smotra blatskog folklora “Kada mi dođe u sjećanje pročelje župne crkve Svih Svetih, pa onaj kampanel i ona loža na pijaci, mene stane tako moćno osvajati slika te prošlosti, boja kamena u zlatnim i surim tonovima…ne mogu da ne zinem O moje Blato.”

Tomislav Bačić predsjednik Viteškog udruženja Kumpanjija obatio se svima okupljenima i ujedno otvorio ovogodišnju 54. smotru folklora.

Folklorni dio programa započeo je četvorkom ili kvadriljom, a potom su uslijedili kotiljun, splet pokladnih plesova i tanac te na samom kraju Kumpanjija ili “ples od boja” u izvedbi V.U. Kumpanjija pod vodstvom kapitana Nikole Žaknića.

U pauzama nastupa Viteškog udruženja Kumpanjija nastupili su muškla klapa Rikordo i članice V.U. Kumpanjija Ana Žuvela i Petra Mašković uz pratnju Ivana Baničevića.

U ime organizatora nazočnima se obratila ravnateljica ustanove u kulturi Blatski fižuli Ivana Sardelić, a potom i načelnik Općine Blato Ante Šeparović koji je i službeno zatvorio XXV. Blatsko ljeto.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */