PLUS Dalmacija

Bivši trener Hajduka sinovima pokojnog susjeda kojeg je udario šakom mora platiti 47.000 kuna

Prema nepravomoćnoj presudi splitskog Općinskog suda, nekadašnji sportski direktor Hajduka Goran Vučević mora platiti 47 tisuća kuna sinovima pokojnog Ante Brajevića, susjeda kojeg je 2008. godine tijekom sukoba udario šakom u glavu te je zbog toga osuđen na uvjetnu kaznu.

Vučević se s Brajevićem sukobio zbog radova koje je izvodio na uređenju kuće na Soluratu. Predmet ovog postupka, koji je započeo Brajevićevom tužbom u veljači 2011. godine, bila je naknada za uređenje zida koji je tijekom radova srušio Vučević.

Brajević je u tužbi naveo da je Vučević porušio dio zida tijekom uređenja garaže te da mu je komunalno redarstvo Grada Splita rješenjem iz listopada 2010. godine naložilo ukloniti kamenje s gradske površine. Radovi uklanjanja kamenja s javne površine i izgradnje novog zida procijenjeni su na devet tisuća kuna, no na koncu je vještak nakon nekoliko dopuna utvrdio da je s PDV-om za sve potrebno čak 50 tisuća kuna.

Geodetski radovi koštali bi tisuću kuna, zemljani radovi skoro deset tisuća, a betonski nešto manje od devet tisuća. Za armiračke radove trebalo bi izdvojiti gotovo pet tisuća kuna, a za kamenoklesarske 8 i pol tisuća. Troškovi ostalih potrebnih radova iznosili bi četiri tisuće kuna, a uračunati su i nepredviđeni radovi od skoro četiri tisuće kuna.

Djelomičnom presudom iz veljače 2012. godine već je bilo dosuđeno tri tisuće kuna pa je stoga presuđeno na iznos od 47 tisuća kuna, što bi Vučević trebao platiti u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude. Brajevići su odbijeni u zahtjevu da se plati trošak izmještanja elektroenergetskog kabela u visini od 24 tisuća kuna jer nije prihvaćen kao poseban trošak sanacije zida, piše Index.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */