PLUS Hrvatska

Bivši saborski zastupnik varao na putnim troškovima i tako oštetio državu?

izvor: HRT

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv bivšeg zastupnika SDSS-a Dragana Crnogorca. DORH ga sumnjiči da je, dok je bio saborski zastupnik, varao na putnim troškovima i tako oštetio državu za 18.678,53 kuna.

Crnogorac je bio zastupnik u saboru od listopada 2012. do kraja 2015. godine. Prema optužnici, Crnogorac je od 10. prosinca 2012. do 23. rujna 2015., s ciljem da se materijalno okoristi, kao saborski zastupnik u više navrata podnosio obrasce za obračun putnih troškova u kojima je lažno navodio da na sjednice dolazi vlastitim vozilom.

DORH u optužnici navodi da je na sjednice zapravo dolazio vozilima jedne udruge, a riječ o udruzi Zajedničko vijeće općina Vukovar koja je osnovana na temelju Erdutskog sporazuma, a njenu skupštinu čine vijećnici koji u dvije najistočnije županije budu izabrani na izborima. Jasno je kako je riječ u pravilu o zastupnicima SDSS-a, a da udruga funkcionira kao produženo tijelo Pupovčeve stranke. Zajedničko vijeće općina je Crnogorcu na korištenje dalo automobil i sve je troškove korištenja tog automobila podmirivala ta udruga.

DORH navodi da je Crnogorcu sabor, ne sumnjajući u opravdanost i vjerodostojnost predanih obračuna putnih troškova, kroz navedeno razdoblje odobrilo i isplatilo iz državnog proračuna Republike Hrvatske ukupan iznos od 18.678,53 kuna koji si je SDSS-ovac prisvojio i tako oštetio državni proračun, piše Index.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */