Split

Betoniran je poljski put na Stocima, za mjesec dana bit će gotov produžetak ulice Put Smokovika

„Prometnica „OS 3A“ (produžetak ulice Put Smokovika – završetak ulice 141. Brigade) na kojoj su u ponedjeljak započeli radovi vrijedni 900.000,00 kuna vrlo je važna za Split, posebno za sugrađane s Mejaša, jer će se s ovih 70 metara otvoriti velike mogućnosti i prometna protočnost ovog dijela grada – rekao je jutros prilikom obilaska zamjenik gradonačelnika Nino Vela. Pojasnio je kako je riječ o modernoj prometnici sa svim svojim elementima, svom potrebnom vodovodnom i kanalizacijskom infrastrukturom, strujom, rasvjetom i nogostupima, a rok za izgradnju je mjesec dana.

Nakon ovih 70 metara vrlo skoro će biti u realizaciji i dodatnih 130 metara ceste koja će se spojiti na prsten oko Trgovačkog centra Mall od Split i u perspektivi ispod magistrale i Zbora narodne garde spojiti se na Zagorski put. To će u konačnici donijeti puno šire mogućnosti za grad Split. U prvoj godini mandata ove gradske vlasti uočeno je puno kratkih prepreka koje onemogućuju bolju prometnu povezanost. Uskoro u realizaciju ide i zahvat na raskrižju Vukovarske i Lovrinačke ulice, zatim Put Vrborana i pristup POS-ovim zgradama na Kili – najavio je dogradonačelnik.

Vice Mihanović, predsjednik GK Mejaši potvrdio je važnost ove prometnice koje će olakšati prometovanje prvenstveno stanovnicima Stoca i Smokovika kojima će skratiti putovanja za oko 3 kilometra. Dodao je i da je poslije betonaže puta na Mostinama, u subotu započeta i betonaža neadekvatnog poljskog puta na Stocima, koji je bio najveći problem desetaka stanovnika koji tu stanuju.

Nakon velikih napora i lobiranja, gradski kotar Mejaši uspio je osigurati potreban beton za betonažu. U subotu je napravljen veći dio posla, a radovi su završeni jučer. U akciju se uključila i nekolicina stanovnika koji su dali ruke da sve prođe što brže – kazao je Mihanović i zahvalio svim stanovnicima Mejaša.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */