Hrvatska

BANDIĆ HITNO HOSPITALIZIRAN: Završio na jedinici za intenzivnu skrb na Jordanovcu

Gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, u petak je hitno hospitaliziran na KBC-u Zagreb, točnije u jedinici za intenzivnu skrb Klinike za plućne bolesti Jordnovac zbog plućne embolije, objavio je Jutarnji list.

Posljedica je to, smatraju liječnici, trostrukog prijeloma potkoljenice koji “vuče” više od mjesec dana. Prema riječima liječnika, Bandić je stabilno i trenutno se obavljaju dodatne pretrage.

Razlog teškog gradonačelnikova zdravstvenog stanja je plućna embolija nastala zbog tromba odnosno krvnog ugruška koji je ušao u plućnu atreriju i smanjio dotok kisika u pluća. Takav tromb nerijetko kreće iz vene na nozi odnosno potkoljenice ili bedre.

Upravo prijelom potkoljenice na tri mjesta Bandića muči već duže vrijeme, a kako po običaju ne sluša liječnike ni prijelom nije uspio zaustaviti njegove “pohode” diljem grada, premda su mu liječnici sugerirali ‘poštedu’.

Jutarnji piše kako je Bandić “zamolio” liječnike ”da obave što trebaju u dva dana jer on u ponedjeljak ima važni posao”. Pretpostavlja se da je riječ o otkrivanju spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */