Hrvatska

Albanac u Audiju na autocesti A1 vozio više od 220 km/h. Evo koliku je kaznu platio.

foto: ilustracija

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu, odnosno u vremenu od 7.-13.siječnja na našem se području ukupno dogodilo 12 prometnih nesreća, od čega 3 prometne nesreće s ozlijeđenom osobom u kojima su 3 osobe lakše ozlijeđene, te 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom, izvijestila je PU šibensko-kninska.

Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih 10 se dogodilo na području Šibenika i to, dvije prometne nesreće s ozlijeđenom osobom u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, te 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Na području Drniša dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Na području Knina dogodila se jedna prometna nesreća s jednom lakše ozlijeđenom osobom.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja vozila 10, nepoštivanje prednosti prolaska 2, a pregledom događanja prometnih nesreća po satima, ove prometne nesreće su se dogodile u vremenima od 08,00-10,00 sati – 5, 10,00-15,00 sati –5, 12,00-14,00 sati – 2. Nadalje, gledano prema danima u tjednu ove prometne nesreće najčešće su se događale četvrtak 7 ,utorak 3 i srijeda 2.

U promatranom vremenu je protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno je poduzeto 232 mjere, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (132), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (26),sigurnosni pojas (21), nepropisno uključivanje isključivanje (19), upotreba mobitela tijekom vožnje (9), i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključen 31 vozač i 2 vozila.

Osim toga, 12. siječnja u 22.10 sati u Vodicama 27-godišnji vozač je zatečen u upravljanju osobnim vozilom marke Alfa Romeo šibenskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola. (2,06 g/kg). Isti je zadržan do otrežnjenja i privedena sudcu Prekršajnog suda u Šibeniku uz Optužni prijedlog.

Nadalje, 13. siječnja u 12.30 sati na A1 je zabilježena najveća nedopuštena brzina kretanja od 223,9 km/h od strane 43-godišnjeg albanskog državljanina , koji je upravljao osobnim automobilom albanskih registracijskih oznaka marke Audi. Istom je naplaćena novčana kazna od 4.500 kuna.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */