Košarka

Aco Petrović objavio popis reprezentativaca za Eurobasket

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović objavio je konačan popis od  14 imena koji će igrati na predstojećem Eurobasketu od 31. kolovoza do 14. rujna. 

Hrvatsku će na Eurobasketu predstavljati Roko Leni Ukić, Dominik Mavra, Krunoslav Simon, Marko Popović, Filip Krušlin, Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Darko Planinić, Marko Tomas, Dragan Bender, Luka Žorić, Ivan Ramljak, Ivan Buva i Tomislav Zubčić.

Prvi dio natjecanja po skupinama Eurobasketa igrat će se u Finskoj, Izraelu, Rumunjskoj i Turskoj dok će se završnica, od osmine finala do finala, igrati u Istanbulu. Hrvatska će svoju skupinu C igrati u Rumunjskoj, a protivnici će joj biti uz domaćina Rumunjsku još i Mađarska, Češka, Španjolska i Crna Gora. Plasman u osminu finala izborit će prve četiri reprezentacije, a naša skupina križa se sa skupinom D u kojoj se nalaze Velika Britanija, Rusija, Srbija, Turska, Belgija i Latvija.

Naša reprezentacija u sklopu priprema odigrat će još turnire u Hrvatskoj, Francuskoj i Sloveniji prije samog odlaska u Rumunjsku.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */