Dalmacija

62. DJEČJA ALKA // Alkarić Najbrži nakon Čoje osvojio i Alku

izvor: Facebook // Vučkovića dječja alka

Alkarić Najbrži, pravim imenom Vito Vučković, postao je slavodobitnikom 62. Dječje alke u Vučkovića s ukupno 8 punata. Viti je to drugo slavlje u samo dva dana; jučer je nakon pripetavanja s alaj-čaušem Đo Vejnom osvojio natjecanje za Čoju.

Na pobjedničko koplje vojvoda Manđa privezao je pobjednički plamenac s hrvatskom trobojnicom kao simbol pobjede, i darivao ga brojnim poklonima, kojih ni ovoga puta nije bilo malo: slika Gospe Sinjske, štit u staklu, školska torba s priborom, dres hajdukovca Ante Ercega s potpisom, dvije karte za utakmicu Hajduk – Everton, suvenir Alke, tablet, srebrna krunica i bicikla, te za kraj zlatni prsten kojeg mu je uručio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Najsvečaniji dan u zaseoku Vučković započeo je u rano jutro. Već u 6 sati zapucale su prve mačkule, održana je budnica i Sveta misa za sve preminule Vučkoviće i Brnažane u Domovinskom ratu. U 16 sati i 30 minuta započelo je okupljanje alkarića i sudionika alkarske povorke na vrhu sela, a nakon svečanog fotografiranja alkarska povorka je krenula prema trkalištu.

Od uzvanika ove Dječje alke koja se održala pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović nazočili su i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, sinjski gvardijan fra Petar Klapež, te brojni alkari i alkarski momci iz prave, velike Sinjske alke.

U čast slavodobitnika Vučkovići su sve goste počastili s tisuću sinjskih arambaša, a do dugo u noć one najupornije zabavljala je grupa Uzbuna.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */