Dalmacija

200 kuća u Radunu i Rudinama iduće godine dobit će vodu

Gradonačelnik Denis Ivanović, izvršna direktorica Agencije EKO-Kaštelanski zaljev Tina Runjić Ćuk i direktor Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split Tomislav Šuta potpisali su ugovor o početku radova na izgradnji kanalizacijskog sustava i oborinske odvodnje u Ulici Koludrovac u Kaštel Štafiliću te ugovor o izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda na području Raduna i Rudina.

– Grad Kaštela će financirati izgradnju oborinske odvodnje u Ulici Koludrovac za što će izdvojiti sredstva u iznosu od 1.900.000 kn u 2019. godini. Izvođač radova je Cestar Split, a ukupna vrijednost radova je 5.369.953,03 kn bez PDV-a. Radovi kreću za nekoliko dana, a nakon završetka izgradnje oko stotinu kućanstava bit će spojeno. Osim izgradnje fekalne i oborinske kanalizacije, obavit će se i asfaltiranje ulice Koludrovac – kazao je gradonačelnik Ivanović.

Budući da se ulica nalazi u blizini mora, rješenjem ovih komunalnih problema podići će se komunalni standard i postići bolji uvjeti za privatne iznajmljivače.

– Naručitelj projekta je Agencija EKO-kaštelanski zaljev u ime nas kao investitora, a predviđeni rok završetka radova je godinu dana – kazao je Tomislav Šuta, direktor Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split.

– Agencija EKO Kaštelanski zaljev provela je postupak javne nabave radova na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda na području Kaštela, predio Radun (Kaštel Stari) i predio Rudine (Kaštel Novi). Vrijednost radova iznosi 4.089.214 kuna bez PDV-a koji su osigurani iz proračuna Grada Kaštela – izjavila je Tina Runjić Ćuk, izvršna direktorica Agencije EKO-Kaštelanski zaljev.

Predviđena je izgradnja vodoopskrbne mreže na području Raduna i Rudina u ukupnoj duljini od 3.353 metra. U Kaštel Starom tako započinje izgradnja u ulicama: Gardijskih brigada, Put Malačke, Put Marcelina, Put Smokvinca i Put Sv. Jurja. U Kaštel Novom započet će radovi u ulicama: Put Sv. Jurja, Matoševoj i Ulici Put Vlaka.

– Riječ je o području koje dobrim dijelom već ima izgrađenu vodoopskrbnu mrežu, a nakon završetka radova oko 200 objekata dobit će vodu što znači da će cijelo ovo područje biti potpuno pokriveno opskrbom pitke vode – dodao je gradonačelnik Ivanović.

Predviđeni rok izvođenja radova je 13 mjeseci, a izvođač je Vodoprivreda Split d.d. Eko agencija će provoditi ove projekte u ime investitora Vodovoda i kanalizacije i Grada Kaštela.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */